10.000 m² in een mum van tijd geïsoleerd en gerenoveerd!

“HUBO Oudenaarde: opnieuw een waterdichte realisatie van MUTEC.”

Aan het rond punt “De Bruwaan” te Oudenaarde heeft HUBO recent onderdak gevonden. Alvorens dat de doe-het-zelf gigant zijn intrek nam, werd er 10.000m² dak grondig onder handen genomen door MUTEC. De eisen van de klant waren niet min: bijkomend isoleren, met maar liefst 10cm PIR isolatie, lichtstraten dichtleggen en vervolgens afdichten en dit binnen een strakke tijdspanne. De draagstructuur bestond bovendien uit houtwolcement platen wat de mechanische verankering er niet eenvoudig op maakte. Samen met de fabrikant van de schroeven werd een bevestigingsplan opgesteld. Vervolgens werd de nieuwe dakhuid volvlakkig verkleefd op de mechanisch verankerde isolatieplaten.”

“Voor de dakhuid werd gekozen voor een TPO dakmembraan. TPO is een witte plastomeer waarbij de naden homogeen worden gelast met warme lucht. Er werd duidelijk gekozen voor een lange termijnsoplossing: bovenop de 20 jarige productgarantie ontvangt de klant een helder regenwaterrecuperatie attest.”

“Op amper 3 weken tijd realiseerde MUTEC dat de medewerkers en klanten van HUBO voor lange tijd droog kunnen winkelen. En de bouwheer die zal in ieder geval flink besparen op stook- en aircokosten. Opnieuw een waterdichte realisatie die klaar is voor de norm van de toekomst.